FRÅGOR & SVAR

Frågor & Svar

Varför ska jag äta Gerimax?

Ginseng som finns i Gerimax samtliga produkter bidrar till normal vitalitet och vakenhet/pigghet. Väljer du Gerimax Multi Plus får du en multivitamintablett med 12  vitaminer och 9 mineraler plus ginseng – allt i en tablett.

Gerimax Ginseng väljer du om du redan tar något vitamin/mineraltillskott och bara vill lägga till ginseng.

Ginseng Performance väljer du om du behöver en extra kick. Den innehåller förutom Ginseng även Rosenrot som bidrar till normal mental och kognitiv prestationsförmåga samt Guarana som bidrar till normal mental prestationsförmåga.

Läs mer om produkternas innehåll i Råvaror samt Produkter.

Vad är Ginseng?

Ginseng, som på latin heter Panax ginseng, är en flerårig ört som växer på det norra halvklotet i kallare klimat. Man använder främst den torkade roten i olika ginseng produkter. Gerimax består av det standardiserade extraktet GGE frånPanax ginseng C.A. Meyer.

Kan man inta ginseng om man går på en blodförtunnande medicinering?

Behandlas du med blodförtunnande medel eller skall genomgå operation, konsultera din läkare/sköterska innan  du börjar använda Gerimax.

Kan man ta Gerimax när man är gravid/ammar?

Gerimax rekommenderas ej till gravida och ammande.

Kan man använda Gerimax om man har astma/allergier?

Det finns inget i litteraturen som visar att Gerimax negativt påverkar den som har astma. Men givetvis ska alla som har en allergi/astma vara försiktiga och inledningsvis börja med att konsultera sin läkare innan man börjar med något kosttillskott. Det finns alltid en risk att den som har en allergi också kan vara överkänslig mot ginseng.

Ska man tugga, svälja eller suga på tabletterna?

Tabletterna sväljs hela och rekommenderas att tas i samband med måltid.

Hur ofta ska jag ta tabletterna?

Den rekommenderade dagliga dosen är angiven på förpackningen och varierar från 1-2 tabletter beroende på produkt. När den dagliga dosen är två tabletter kan de antingen tas vid samma tillfälle alternativt utspritt under dagen. Vi rekommenderar dock att du tar dem på morgonen så att de inte stör din nattsömn.