Ginseng (Panax)

Ginseng (Panax) härstammar från Östasien och har i flera tusen år använts som stimulerande medel. Ginseng var från början reserverat till landens kungar och kejsare och var värd sin vikt i guld. Idag däremot har Ginseng blivit alltmer populärt även i västvärlden och kan används av vem om helst för att bidra till normal mental och fysisk prestationsförmåga.

Ginseng är ett eget släkte av örter (panax ginseng) som växer på olika platser i världen, bland annat Himalaya, Indokina, östra Asien och Nordamerika. Ginseng kommer från kinesiskan och betyder människa, då roten påminner om en människokropp. Växten är mycket svårodlad och känslig och skyddas därför mot kyla och sol av halmmattor. Skörden sker efter 5-6 år och är tidskrävande då ginsengroten skördas manuellt för att inte skada rötterna. Vid denna ålder på plantan får de sina karakteristiska människoliknande rötter, som innehåller den högsta koncentrationen av aktiva ingredienser, som kallas ginsenosider. När marken är skördad går det inte att odla ginseng på samma plats de följande 10 åren pga. näringssammansättningen i jorden.

Den ginseng som finns i Gerimax är tillverkad av roten från äkta Panax Ginseng C.A. Meyer som är den Ginseng med ursprung i Asien.  Växten Panax Ginseng C.A. Meyer har fått sitt namn från den ryske botanikern Carl Anton Andreevic von Meyer, som levde och verkade i början av 1800-talet. Efter skörd koncentreras roten till ett standardiserat ginsengextrakt som kallas GGE®, och som är det aktiva ämnet i Gerimax. Användandet av GGE® extraktet säkerställer att produkterna innehåller en standardiserad mängd ginsensoider varje gång.

Ginseng bidrar till normal vitalitet och vakenhet/pigghet, normal mental och fysisk prestationsförmåga samt immunsystemets normala funktion och finns i Gerimax samtliga produkter.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.